Witam.
Jestem kucharzem sushi pracującym w
zawodzie od 2005 roku. Długo mieszkałem za granicą, ale naukę sushi zacząłem w Polsce. Pracowałem w różnych
miejscach: od odpowiedników barów szybkiej obsługi po
eleganckie restauracje. Tutaj chciałem podzielić się swoimi
doświadczeniami z innymi pasjonatami.
Jestem umiarkowanym tradycjonalistą.
Jeśli wiele mądrzejszych ode mnie osób myślało nad czymś
przez długie lata, to może warto się zapoznać z tym, co
stworzyli?
Na pewno jest to prawdziwe w stosunku
do sushi. Mimo tylu nowych form i składników, cała ta sztuka
opiera się na tych samych, tradycyjnych podstawach co dziesiątki
lat temu. I właśnie to staram się poznać i przybliżyć na łamach
bloga, razem z całą towarzyszącą temu kulturową otoczką.
A teraz zapraszam do lektury.
Jarek
P.S. Staram się, by blog trzymał możliwie wysoki poziom merytoryczny. Z tego powodu solidnie przygotowuję się do każdego wpisu, ale też moderuję komentarze, zwłaszcza pod kątem spamu reklamowego.
P.S. Staram się, by blog trzymał możliwie wysoki poziom merytoryczny. Z tego powodu solidnie przygotowuję się do każdego wpisu, ale też moderuję komentarze, zwłaszcza pod kątem spamu reklamowego.
Swego czasu miałem okazję próbować sushi w Japonii. Tylko raz udało mi się spróbować podobnego nieziemskiego smaku również w Polsce. Było to sushi od restauracji https://sushipultusk.pl/.
OdpowiedzUsuń