O mnie

Witam.

Jestem kucharzem sushi pracującym w zawodzie od 2005 roku. Długo mieszkałem za granicą, ale naukę sushi zacząłem w Polsce. Pracowałem w różnych miejscach: od odpowiedników barów szybkiej obsługi po eleganckie restauracje. Tutaj chciałem podzielić się swoimi doświadczeniami z innymi pasjonatami.

Jestem umiarkowanym tradycjonalistą. Jeśli wiele mądrzejszych ode mnie osób myślało nad czymś przez długie lata, to może warto się zapoznać z tym, co stworzyli?
Na pewno jest to prawdziwe w stosunku do sushi. Mimo tylu nowych form i składników, cała ta sztuka opiera się na tych samych, tradycyjnych podstawach co dziesiątki lat temu. I właśnie to staram się poznać i przybliżyć na łamach bloga, razem z całą towarzyszącą temu kulturową otoczką.


A teraz zapraszam do lektury.

Jarek

P.S. Staram się, by blog trzymał możliwie wysoki poziom merytoryczny. Z tego powodu solidnie przygotowuję się do każdego wpisu, ale też moderuję komentarze, zwłaszcza pod kątem spamu reklamowego.

1 komentarz:

  1. Swego czasu miałem okazję próbować sushi w Japonii. Tylko raz udało mi się spróbować podobnego nieziemskiego smaku również w Polsce. Było to sushi od restauracji https://sushipultusk.pl/.

    OdpowiedzUsuń